Kolačići nam pomažu u isporuci naših usluga. Korištenjem naših usluga pristajete na naše korištenje kolačića.

Moj parking pomoćnik

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova.

Saznaj više
PayDo

Politika kolačića

Kolačići

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam osigurali što bolje korisničko iskustvo na našoj internetskoj stranici.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju internetski preglednik pohranjuje na uređaj krajnjeg korisnika (npr. računalo, tablet, pametni telefon i sl.) ili je čita s njega prilikom posjeta internetskih stranica. Kolačići doprinose sigurnosti te brzini vaše interakcije s internetskim stranicama. Pohranjeni kolačići ne skupljaju osobne podatke niti bilo kakve druge informacije koje imate pohranjene na vašem uređaju.

Postavke vašeg internet preglednika možete promijeniti tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te spremljene kolačiće automatski ukloniti pri zatvaranju internet preglednika.

Vrste kolačića

  • Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Ovi kolačići su obično potrebni za ispravno funkcioniranje internetske stranice.
  • Trajni ili spremljeni kolačići ostaju određeno vrijeme na uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika, ovisno o njihovim postavkama trajanja ili dok ih korisnik sam ne ukloni.
  • Kolačiće prve strane postavlja internetska stranica koju ste posjetili i može ih čitati samo ta stranica.
  • Kolačiće trećih strana postavljaju druge organizacije koje pružaju razne usluge. Primjerice, kako koristimo vanjske analitičke usluge, pružatelji tih usluga postavljaju kolačiće u naše ime kako bi nas mogli izvještavati o tome što je na našim internetskim stranicama popularno.

Koristi li paydo.hr kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi naše internetske stranice ispravno radile i omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi paydo.hr?

Funkcijski kolačići prve strane

sessionid kolačić je nužni kolačić koji čini PayDo stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što je navigacija stranicom. PayDo stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovog kolačića. Ovaj kolačić kreira naša internetska stranica i jedino se ona koristi njime.


Analitički kolačići trećih strana

Analitički kolačići anonimno prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji koriste stranicu kako bi treće strane mogle napraviti analizu s ciljem povećanja funkcionalnosti i stvaranja sadržaja koji će najbolje zadovoljiti potrebe korisnika za informacijama.

Koristimo se uslugama Google Analyticsa koji upotrebljava _ga, _gat i _gid kolačiće.

_gat i _gid kolačići uklanjaju se po zatvaranju internetskog preglednika dok _ga kolačić ostaje pohranjen na uređaju do svog isteka.

Ako želite onemogućiti spremanje kolačića navedenog servisa, možete to učiniti prema uputama na sljedećoj internetskoj stranici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Informacija oko upravljanja kolačićima

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti spremanje kolačića na vašem računalu.

Većina internetskih preglednika automatski prihvaća kolačiće no pruža postavke koje vam omogućuju sprečavanje korištenja ili brisanje postojećih kolačića. Informacije o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika koji koristite.

Svrha kolačića je poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa. Imajte na umu da sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Pikseli

Koristimo se uslugama trećih strana kako bismo na njihovim stranicama objavili oglase koji se temelje na interesima korisnika koji su prethodno posjetili stranicu, a koji se utvrđuju temeljem njihovog internetskog pretraživanja. Pikseli prikupljaju podatke na stranicama koje su korisnici posjetili, proizvode koje su pogledali i konverzije koje su napravili kao rezultat oglašivačkih kampanja. Primjerice, pikseli se koriste kako bi se:

  • utvrdio broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klikanja na oglas
  • prikazali oglasi koji su prilagođeni korisnikovom demografskom profilu ili se baziraju na njihovim specifičnim interesima, uključujući tu i oglase na drugim stranicama
  • na drugim stranicama prikazali oglasi vezani uz usluge koje je korisnik pregledavao na stranici
  • izbjeglo ponovno prikazivanje oglasa koje su korisnici već vidjeli

Koristimo sljedeće piksele:

Pružatelj usluge: Facebook - Facebook Pixel